Trobada de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments -Dissabte #30maig #Vilafranca del Penedès

El ball de diables, originari de l'edat mitjana, és un espectacle pirotècnic que segueix una estructura teatral. D'entre les 200 colles de diables que han mantingut el ball, només una desena conserva els parlaments que anaven lligats a la representació. Els balls de diables amb parlaments són propis de les colles del Penedès, el Garraf i el Camp de Tarragona i, encara que són poques les que el conserven, en els darrers anys se n'hi han sumat de noves.

Aquesta modalitat de ball escenifica la lluita existent entre el Bé i el Mal a través d'uns personatges ben definits: en Llucifer, la Diablessa, l'Arcàngel Sant Miquel, i altres diables i àngels, el nombre dels quals varia segons cada representació. Durant el ball, aquests personatges reciten arengues i versots satírics que critiquen els esdeveniments socials i polítics de cada localitat.

La Trobada de Diables Centenaris amb Parlaments és un esdeveniment anual que cada any se celebra en una població diferent. A banda de les actuacions de les colles de diables, també s'hi organitzen diverses xerrades i conferències, així com un dinar de germanor.

Més informació:
Web de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès
93 892 03 58
Festes.org

Dissabte 30 de maig
Vilafranca del Penedès

font http://goo.gl/WptxFi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada