Festa de la Plantada de l’Arròs -Diumenge #21juny #Deltebre #Tarragona

Les antigues tasques vinculades a l'arrossar estan estretament lligades a diverses manifestacions culturals pròpies de les Terres de l'Ebre. Moltes receptes de cuina, algunes manifestacions del folklore popular i diversos jocs tradicionals van néixer a recer de les feines del camp vinculades a l'arròs, el cultiu més destacat de Deltebre.

La Festa de la Plantada de l'Arròs pretén recuperar, mitjançant l'escenificació de com es realitzava aquesta tasca agrària al segle XIX, algunes de les manifestacions culturals pròpies del Delta de l'Ebre. La celebració es complementa amb música i balls tradicionals de la zona, com ara les jotes; amb diversos jocs tradicionals, com el de les birles, i amb un dinar popular en què es poden tastar les millors receptes d'arròs del Delta, així com les paracotes, uns pastissets que són elaborats tradicionalment pels 'paracoteros' al llarg de tot el matí.

La de la Plantada és la primera d'un cicle de festes dedicades a l'arròs que acaba amb la Festa de la Sega, celebrada habitualment a finals de setembre.

Més informació:
Portal de Turisme de Deltebre
Rutes: Sobre la Vall de l'Ebre
Setmana del Medi Ambient al riu Ebre
Festes.org



Diumenge 21 de juny
Deltebre (Baix Ebre)


font http://goo.gl/OXz2HN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada